top of page
IMG_20220524_152433.jpg

STUDIO KOMBIN
TARINA

Moi! Olen Anne, yrittäjä ja erilaisten kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen hurahtanut ammattiompelija Studio Kombin takana. Muistan unelmoineeni jo yli 15 vuotta sitten siitä, miten perustaisin vaate- ja asustemerkin, jonka tuotteet valmistettaisiin vain ja ainoastaan kierrätysmateriaaleista.

Toiminta lähti viimein vuonna 2020 liikkeelle pienen verkossa myydyn vaate- ja asustevalikoiman voimin. Keväällä 2022 uuden jälleenmyyjän avulla mallisto otti ison askeleen eteenpäin ja nyt on aika avata oma isompi verkkokauppa uudelleen!

 

Konseptin ideana ei ole tarjota mustia kulmakiviä vaatekaappiisi vaan jotakin aivan muuta: värikkäitä ja persoonallisia, voisiko sanoa jopa kummallisen ihania vaatteita ja asusteita. Ainutlaatuisia monella tapaa. Ompelemisen lisäksi suorastaan RAKASTAN värikästä lasitavaraa ja en yksinkertaisesti pysty ohittamaan niitä oudon ihania esineitä kirpputoreilla. Päätin yhdistää nämä 2 intohimoani ja nyt löydät sekä valmistamiani vaatteita ja asusteita että värikästä kodin tavaraa Studio Kombin verkkokaupasta. Kierrätettyä, aina värikästä ja kummallisen ihanaa! 

Valmistan kaikki tuotteet käsityönä kierrätetyistä materiaaleista. Moni vaate on materiaalien saatavuudesta johtuen useimmiten uniikki yksittäiskappale, jota ei ole toista samanlaista olemassa. Voinen siis käsi sydämellä luvata, että ostaessasi Kombin mekon, ei kadulla kävele toista vastaan! 

Studio Kombin tarina

VERHOSTA
VAATTEEKSI

Studio Kombin tuotteet valmistetaan AINA vain ja ainoastaan kierrätetyistä materiaaleista. Kankaat ja usein jopa muut tarvikkeet kuten vetoketjut, kuminauhat ja erilaiset kanttausnauhat löytyvät myös kierrätettyinä. Monesta tuotteesta vain ompelulanka on uutena hankittua, sillä niiden löytäminen täsmälleen oikean sävyisinä on aika vaikeaa. 

Materiaalit hankitaan kirpputoreilta, Torista tai oikeastaan mistä tahansa kanavasta, missä ihmiset myyvät heille tarpeettomia tekstiileitä eteenpäin. Skannaan valikoimasta harjaantuneen silmän avulla erittäin hyväkuntoisia, useimmiten kuosillisia materiaaleja, joiden väri ja tyyli sopii Studio Kombin henkeen. 

Ompelijana innostun eniten siitä, kun voin antaa jollekin kankaalle aivan uuden elämän toisenlaisena tuotteena. Verhossa voi olla reikä tai pöytäliinassa tahra, jolloin ne eivät enää alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sovellu, mutta materiaalit ovat kuitenkin yhä täysin käyttökelpoisessa kunnossa ja mitä loistavinta ainesta vaatteisiin! 

Suosin luonnonmateriaaleja, mutten täysin karta myöskään tekokuituja, sillä niitä on saatavilla paljon. Ajatukseni kaiken taustalla on, että maailma on pullollaan materiaaleja ja meidän ei kannata jättää hyödyntämättä mitään, minkä valmistamiseen on jo käytetty paljon resursseja. Siksi valikoin mukaan myös laadukkaita ja vaatteisiin soveltuvia laskeutuvia tekokuitukankaita. Materia kiertoon!

IMG_20230413_164919.jpg
Materiaalit

MYYDYT TUOTTEET

Studio Kombin tuotteet ovat monella tapaa ainutlaatuisia: ateljeetyönä valmistetut vaatteet ja asusteet ovat uniikkeja yksittäiskappaleita ja 2nd hand-sistustusesineet ja kodin tavarat varsinkin. Nämä kaikki alla olevat tuotteet on valitettavasti jo myyty, mutta mikäli valikoiman tyyli puhuttelee sinua, kannattaa kurkata välillä verkkokauppaamme, sillä uutuuksia tulee usein! 

bottom of page